perjantai 13. elokuuta 2021

Makramee-harjoitteluja - Sulka ja avaimenperä

Viimeiset amppelit tehtyäni, jäi into päälle ja selasin internetin ihmeellisessä maailmassa erilaisia makramee-ohjevideoita. Mieli tekisi tehdä jo vaikka mitä, mutta luulenpa, että hitaasti hyvä tulee ja mennään nyt vielä ihan yksinkertaisilla jutuilla.

Niinpä päätin kokeilla tehdä sulan. Se olikin helppo tehdä. Netistä löytyy tähänkin ohjeita vaikka kuinka paljon. Päätin heti käyttää hiuslakkaa kiinnittämiseen, ettei lähde langat kiertymään uudelleen.


Samalla käsittelin aiemmin tekemäni seinävaatteen hapsut hiuslakalla. Tehdessäni seinävaatetta harjasin ahkerasti noita tupsuja ja ne jäivätkin kauniisti auki. Mutta nyt seinällä roikkuessaan, tupsut olivat alkaneet kiertyä kippuraan. Joten harjasin ne jälleen auki ja suihkutin sitten hiuslakalla. Nyt seuraan, miten pysyvät kuosissaan.

Minua kiinnosti myös avaimenperän solmiminen. Koska minulla ei ollut riittävän ohutta makrameelankaa sitä varten, uskaltauduin kokeilemaan sitä ihan tavallisella villalangalla. Lankaa pätkiksi leikatessani, en lainkaan huomioinut, että yksivärisestä erottaisi kuviot helpommin. Niinpä tämä tuli nyt tehtyä tällaisesta musta-valkokirjavasta langasta. 


Haastavaa solmiminen oli myös siksi, että villalanka on kovin kevyttä, eikä minulla ollut tällaisen tekemiseen tarvittavaa alustaa, mihin olisin työn kiinnittänyt. Niinpä laitoin avaimenperärenkaan roikkumaan koukusta ja siinä yritin sitten solmia erilaisia solmuja. Pitänee väkertää sellainen alusta jostain, että voin alkaa harjoitella tällaisia pieniä ja kevyitä töitäkin. Korujen tekokin kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti